Alıştırma Faaliyetleri Tanıtımı Nasıl Yapılır?



Pratik faaliyetleriniz için açık ve özlü talimatlar vermek için bu broşürü bir yardım sayfası olarak düşünün. Çevrimiçi kurslarda, öğrenciler kursu kendi başlarına tamamlar ve eğitmenden hızlı bir şekilde yardım isteyemezler. Size bu konuda yardım etmek için buradayız. Öğrencilerin etkinliklerinizi tamamlamasını istiyorsanız onlar için alıştırma faaliyetlerinin talimatlarını açık ve anlaşılır bir hale getirmeniz gerekir.

Etkinliğinizi tanıtırken iki seçeneğiniz vardır:

Video talimatlar verebilirsiniz

Yazılı talimatlar verebilir ve PDF aracılığıyla bu talimatları ilgili derse ekleyebilirsiniz

Öğrenciler proje hakkında heyecanlanır, ideal olarak her ikisi yöntemi de yaparsanız öğrenciler başarılı olmak için ihtiyaç duydukları tüm bilgilere sahip olurlar. Bu kaynakta, yazılı ve görüntülü talimatlar için en iyi uygulamalar nasıl yapılır sizinle paylaşıyor olacağız.

En İyi Uygulamalar ile Yazılı Talimatlar Oluşturmak

Aşağıdaki başlıkları ekleyerek yazılı talimatlar yapabilirsiniz:

Etkinliğin amacı

Tamamlamak için gereken süre

Hazırlık veya gerekli herhangi bir malzeme varsa

Öğrencilerin ne göndermesi gerektiği ve alıştırmanın tanımı

Geri bildirim veya öğrenciler için öz değerlendirme

PDF kaynağına yazılı talimatlar dahil edilmelidir sonrasında bir metin dersine ya da bir video dersine eklenmelidir. Videoya ödeve nasıl erişileceğiyle ilgili olarak bir video dersine eklenmişse aşağıda ele alacağımız bazı bilgileri videonuza eklemenizi öneririz.

En İyi Uygulamalar ile Video Talimatlar

Öğrencilerin etkinliklere daha fazla katılımıyla eğitmenlerin etkinliklerine yönelik video talimatları oluşturması gerektiğini fark ettik.  Ne söyleyeceğinizi ve ne göstereceğinizi video talimatları oluştururken düşünmelisiniz.

Ne Söylemeliyiz?

İşiniz öğrencileri heyecanlandırmak ve bir etkinliği tanıtırken, onu nasıl tanıttığınıza çok dikkat etmeniz gerekir!

Bu örnek ses dökümünü Photoshop'ta ders veren bir eğitmenden aldık:

“Şimdi size bir egzersiz tanıtacağım.  Yani bu egzersiz oldukça kolay, bu yüzden korkmanıza gerek yok.  Size Photoshop'ta Fotoğrafı hareket ettirmeyi... daha büyük veya daha küçük hale getirmeyi... Fotoğrafları kırpmak için bu aracı kullanmayı göstereceğim.  Şimdi bu aktivite için, kırpıcı aracını kullanmanızı istiyorum ve bilirsiniz işte, sadece onunla oynayın, sadece istemediğiniz bir şeyi kırpın.  Sadece buradaki ders videosunu duraklatın ve deneyerek geri dönün ve nasıl yaptığıma bakın, tamam mı?"

Yaklaşık 30 saniye konuşmak yeterdi Burada çok fazla kelime var-.  Ancak, ne yapmanız gerektiği gerçekten net olmadığını kendinizi öğrencinin yerine koyarsanız görürsünüz.  Fotoğrafta neyi kırpıyorsunuz?  İyi bir iş yapıp yapmadığınızı nasıl anlıyorsunuz?  Bu alıştırmayı yapmak için videoyu durdurmam için videoyu sonuna kadar izlemek yerine beni gerçekten motive edecek olan şeyi nasıl bulurum?  Ayrıca, yöntemleriniz ana içeriğini dolduran "yani", "eee" veya "hadi görelim" gibi dolgu kelimelerinin sayısına dikkat edin.

Bu hızlı 5 adımlı süreci izleyerek sözlü talimatlarınızı net hale getirebilirsiniz:

Yöntem tariflerinizi madde işaretleriyle yazın (veya bir komut dosyası oluşturun)

Senaryonuzu düzenleyin (cümlelerinizi kısaltmak için)

Kendinize bir zaman sınırı tanıyın

Videonuzu çekin

Videonuzu eleştirin (ör. dolgu kelimelerini kesin), ardından yeniden çekin

Bu işlemi kullanarak, Photoshop kursu için son yönerge dosyanız şöyle görünebilir:

"Şimdi kursumuzdaki ilk egzersizin zamanı geldi! Aktivitemiz yaklaşık 10 dakika sürecek ve sonunda resimlerinizi güvenle kırpabileceksiniz.

Bu etkinlik için, araç çubuğunuzun sol üst köşesinde bulunan kırpma aracını kullanacağız.  Bir fotoğrafı kırpmak için araca tıklayın, farenizi sürükleyin ve resminizi yeniden boyutlandırmak için tekrar tıklayın.

Bu etkinlik iki bölümden oluşmaktadır, şimdi sıra sizde! 

1.  Bu fotoğraftaki ağacı kırpın. 

2.  Sonra alttaki köpeği kırpın.  İşiniz bittiğinde, fotoğrafınız böyle bir şey görünmelidir (resim).  Bir sonraki dersimizde cevap için izlenecek yolu göstereceğim. Bizi izlemeye devam edin!"

Gözünüzü kırpmadan net ve özlü talimatlar vermede bu süreci içselleştirdikten sonra usta olacaksınız!

Yönergede Neler Gösterilmeli?

Öğrencilerinizin projenizle ilgilenmesini ve heyecanlanmasını sağlamanın anahtarı video derslerinizde ekranda gösterdiğiniz şeydir. Açık ve özlü talimatlar sadece söylediklerinizle bitmez;

Talimatları hem duyması hem de görmesi birçok öğrencinin bir aktiviteyi anlaması için çok önemlidir. 

Yönergelerinizi iyileştirmek için aşağıda listelenen görsel bileşenleri yazınıza ekleyebilirsiniz:

1.    Ders başlıklarınızı AKTİVİTE" kelimesini içerecek şekilde değiştirin. Kursunuzu satın alıp almamayı tartışan öğrenciler için bu yöntem; kursunuzdaki etkinlikleri öğrencileriniz için daha belirgin hale getirir.

1.    Bir metin slaytı ekleyerek aşağıdaki bilgileri içeren alıştırma etkinliklerinizi tanıtın:

Egzersizin adını koyun

Müzikal bir ara verin

Madde işareti ile yönerge listesi oluşturun

Aktiviteyi tamamlamak için gereken tahmini süre ve gerekli malzemeler neler…

1.    Ayrı bir derste yanıtlarınızı veya alıştırmanın bir özetini sağlayın (Muhtemelen, izlemeye devam edecekler ve yönergeyi yapmayacaklar! Bu yüzden öğrencilerden aktiviteyi yapmak için dersi duraklatmalarını istemeyin.)

Kullanacağımız bazı görsel bileşenleri Photoshop örneğimizde görebilirsiniz:

Slide Başlığı






Etkinliklerinizi öğrencilerin videolarınızı izlemekten ve dinlemekten egzersizlerinize aktif olarak katılmaya teşvik için bu şekilde daha belirgin hale getirebilirsiniz. Cevaplarınızı ayrı bir derste tutmak, bir aktiviteyi denemeye zorlamak için öğrencilerinizi "hile yapmaktan" ve birkaç saniye sonra cevapları gözden geçirmekten alıkoyar.

3


Yorumlar

Popüler Yayınlar